Nieuwe video: Stromae – Ta Fête

Vanavond spelen de Rode Duivels hun achtste finale-partij op het WK, waarin ze de Verenigde Staten opzij dienen te zetten. Hun officiële strijdlied is ‘Ta Fête’ van Stromae, de vierde single van het recordbrekende album Racine carrée. De videoclip is nu te bekijken.

Waarom kijken? Het is duidelijk te zien dat het budget van Stromae per clip omhoog gaat. Waar hij het eerst vooral van perfect uitgedachte dansjes en opvallende details moest hebben, is het nu alleen al het decor dat imponeert. Stromae is namelijk te zien als kolonel in een immense arena. Daar wordt niet gevoetbald, maar een soort Hunger Games-achtig spel gehouden. Een man dient te ontsnappen uit een duizelingwekkend doolhof, terwijl er overal hindernissen opdoemen. Of het hem lukt? Daarvoor moet je de clip in zijn geheel bekijken. Regisseur Lieven Van Baelen heeft er een indrukwekkend schouwspel van weten te maken, waarbij de humor deze keer achterwege wordt gelaten. Slim ook voor de nog binnen te halen Amerikaanse fans om deze videoclip te ondertitelen.

En de muziek? Dát is nog eens een WK-lied. Andere koek dan die schlager en carnavalsmuziek waar we hier in Nederland mee worden bestookt. Stromae lijkt momenteel niets fout te kunnen doen. Zijn album staat al bijna een jaar onafgebroken aan de top en zijn concerten zijn binnen enkele uren uitverkocht. En het onderscheidende karakter van Ta Fête onderstreept nog maar eens waarom.

Lees ook: Stromae – Tous Les Mêmes

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Stromae – Ta Fête

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>