Nieuwe video: The Chainsmokers – Kanye

The Chainsmokers scoorden een onverwacht grote hit met het satirische nummer #Selfie. Om ook voor de opvolger wat digitale reuring te veroorzaken, is de nieuwe single vernoemd naar een wereldberoemde hiphopper. Maar dan blijkt dat The Chainsmokers het toch vooral van een gimmick moeten hebben.

Waarom kijken? Kanye herbergt een moderne variant van het sprookje Assepoester. Aan het begin van de videoclip luistert een schoonmaakster in een vijf-sterren-hotel naar het gesprek tussen twee verwende krengetjes (de conversatie die we allemaal kennen van hit #Selfie). Het meisje is haar eigen miserabele leventje behoorlijk beu en wil ook wel eens wat van de wereld zien. Ze besluit de stoute schoenen aan te trekken, hijst zich in de jurk van een hotelbezoekster en duikt even later met een aantal andere gasten een hippe club in. Daar heeft ze de avond van haar leven. Het kroontje dat ze krijgt opgezet staat ze vervolgens af aan een serveerster, als een estafettestokje dat doorgegeven moet worden. En onderweg naar huis trekt Assepoester eigenhandig haar muiltjes uit. Ze wordt echter niet opgewacht door een prins op het witte paard, maar wel door haar eigen man en kind. Eind goed, al goed.

En de muziek? Aan het begin van deze clip refereren The Chainsmokers kort aan hun vorige hit #Selfie, om eenieders geheugen even op te frissen. En dat korte stukje is meteen het hoogtepunt, want Kanye zelf is een uiterst zwak nummer. Het begint nog wel een soort van ‘mooi’ met een eenvoudige pianoriedel en de vocalen van Siren, maar vanaf het eerste refrein gaat het helemaal mis. Daarin klinkt die stem plots irritant piepend, de productie goedkoop en de EDM-breakdown compleet ongeïnspireerd. Daar komt nog bij dat Kanye West wel de laatste persoon is die je zou moeten vergoddelijken; dat doet hij zelf namelijk al meer dan genoeg.

Lees ook: The Chainsmokers – #Selfie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>