Nieuwe muziek: Loreen – Paper Light (Higher)

Loreen scoorde met ‘Euphoria’ één van de allergrootste songfestivalhits ooit, maar had moeite het succes een vervolg te geven. Album ‘Heal’ deed het veel minder dan verwacht en belandde alleen in de Scandinavische landen in de top 10 (in thuisland Zweden heeft het overigens wel de gouden status bereikt). Tweeënhalf jaar later is de zangeres terug met een nieuwe single, Paper Light (Higher).

Bij de eerste luisterbeurt moest ik denken aan Van Velzen’s Baby Get Higher. Lijk er verder totaal niet op hoor, behalve dan de uithalen in het refrein. Alleen pakt Loreen ze nog een octaafje hoger. Ik vind het verder een degelijk nummer; rustig opbouw naar de climax in het refrein. Wat die opbouw betreft lijkt Paper Light wel een beetje op Euphoria, maar het geheel is toch net iets minder spannend.

Bij elk Loreen-nummer vraag ik me af of ze ook hiermee ook het Songfestival zou kunnen winnen. En dat zou met Paper Light (in een niet al te sterk jaar) eigenlijk best kunnen. Mits ze die noten live ook zo strak kan zingen. Beluister de splinternieuwe track hieronder. Er is ook al een deel van de videoclip te bekijken, waarbij mensen massaal lampionnen oplaten.

Lees ook: Loreen – My Heart Is Refusing Me

 

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe muziek: Loreen – Paper Light (Higher)

  1. Annemiek

    Staat net Laat zien wie jij bent, onderscheid jezelf met een video cv-plan en krijg een droom baan morgen. Dat klinkt fantastische,alleen een droombaan bestaat niet voor de laag opgeleide mensen…En zeker niet voor de oudere mensen.)De droombaan bestaat niet JE MOET GEWOON Hard werken niets mis mee ,maar het is geen droombaan!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>