Nieuwe video: The Chemical Brothers / Beck – Wide Open

De nieuwe single van The Chemical Brothers is het slotnummer van hun plaat Born In The Echoes, een samenwerking met Beck. De bijbehorende videoclip is geregisseerd door Dom & Nic. 

Mensen met trypofobie raad ik aan niet te kijken, maar verder is dit een prachtige dansvideo. We zien een jonge danseres die letterlijk steeds wijder opent, aangezien haar ledematen stuk voor stuk tot een soort gatenkaas verworden. Op een expressieve manier toont zij de innerlijke strijd van iemand wiens relatie op het puntje van breken staat. Het grootste vraagteken blijft hoe dat lichaam langzaam verandert in een koraalrif. Is er een volledig groen pak gebruikt? Zijn de gaatjes frame voor frame ingekleurd, om de illusie van doorzichtigheid te creëren? Of is hier gebruik gemaakt van motion capture? Het ziet er in ieder geval geweldig uit.

En de muziek? De eerste twee minuten klinkt Wide Open bepaald niet als een nummer van The Chemical Brothers. Dat gebeurt pas halverwege, bij de knisperende opbouw naar het hoogtepunt. Een soort trip waarop je wordt meegevoerd, met de melancholische zang van Beck Hansen als leidraad.

Lees ook: The Chemical Brothers – Swoon

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>