Nieuwe video: Calvin Harris / Haim – Pray To God

De volgende single van ‘Motion’, het meest recente album van Calvin Harris, is zijn samenwerking met Haim. De producer scoorde al met Ellie Goulding, John Newman en zijn zelf ingezongen ‘Summer’. En het kan bijna niet anders dan dat ‘Pray To God’ ook weer een grote hit wordt.

De videoclip. Filmen voor een groen scherm in plaats van op locatie voelt toch vaak een beetje als een slap aftreksel. Maar niet altijd, want je kunt er ook je kracht van maken. Haim bevindt zich in deze clip overduidelijk voor een dergelijk green screen; maar dat dient slechts als kader. De decors, uiteenlopend van een besneeuwd landschap tot een donker woud, omlijst het drietal als schilderijen. Accessoires zijn er in de vorm van wilde dieren. En zo vormt Pray To God een heel ander soort video dan we gewend zijn van Calvin Harris. En dit is toch stukken artistieker dan al die halfnaakte meisjes waar hij gewoonlijk mee op de proppen komt.

En de muziek? Misschien wel het beste nummer van de plaat. Haunting, zoals de Britten zo mooi kunnen omschrijving, en tegelijk dansbaar. Calvin en Haim stuwen elkaar duidelijk naar een hoger niveau. De muziek van de dames is doorgaans wel intrigerend, maar hun nummers zijn niet altijd even sterk. En omgekeerd, de muziek van Calvin Harris krijgt door de bijzondere zang plots veel meer diepte.

Lees ook: Calvin Harris / Ellie Goulding – Outside

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Calvin Harris / Haim – Pray To God

  1. MASH

    Wat een topplaat!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>