Nieuwe video: Hardwell / Jason Derulo – Follow Me

Voor zijn eerste volledige plaat United We Are heeft ‘s werelds nummer 1-DJ Hardwell samengewerkt met onder meer Jason Derulo. Die track, Follow Me, krijgt de single-behandeling en heeft dus ook een bijbehorende videoclip. 

En dat is een flitsend gemonteerde, maar weinig originele clip. Terwijl Jason Derulo zijn danskunsten toont in een uitgedroogd landschap, scheurt Hardwell met een patserige wagen en één of ander fotomodel over diezelfde vlakte. Afgelopen week zagen we toevallig hoe De Staat met een minimaal budget een fantastische clip maakte, hier zien we het tegenovergestelde. Terwijl ze behoorlijk wat te besteden hadden, weten de heren er niet meer dan een vermoeiend cliché van te maken.

En de muziek? Ook de muziek vind ik eerlijk gezegd wat afgezaagd. Tuurlijk, als Nederlander ben ik echt wel trots dat onze eigen Hardwell al een aantal jaar de best gewaardeerde DJ ter wereld is, maar dat hoor ik niet terug in zijn nummers. Follow Me klinkt als knip- en plakwerk van andere tracks in het EDM-genre met een voorspelbare drop en een behoorlijk goedkope songtekst. Best lekker voor tijdens het sporten of in de club, maar helemaal niks vernieuwends. Hardwell lijkt zodoende eerder een trendvolger dan een -setter.

Lees ook: Jason Derulo – Want To Want Me

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>