EK: scoort Wolter met de geluksvogeltjesdans?

Langzaam maar zeker daalt er weer een oranje waas over Nederland. Daarom ook aandacht voor de leukste EK-video’s, te beginnen bij Wolter Kroes. Ok ok, eigenlijk is dit natuurlijk een reclame voor een zekere supermarktketen. Maar deze clip van drie minuten dient tevens als video voor de single Ben je ook voor Nederland? Een samenwerking met Yes-R en (jawel) Ernst Daniël Smid. Voor ieder wat wils dus. Dit zou zo maar de Nederlandse EK-hit van 2012 kunnen worden.

De videoclip
In de clip zien we de sterspelers van oranje, die overal kleine geluksvogeltjes tegenkomen. Dit begint met een onschuldig exemplaar onder het bed van Heitinga en eentje in de soep van Huntelaar, maar al snel is het een geluksvogeltjes-plaag. Ze komen uit tassen, schoenen en zelfs uit de spelersbus gerold. Ook Wolter, Yes-R en Ernst Daniël dragen de vogels met zich mee (schijnbaar kun je ze dus ook op je hoofd plakken). Het is duidelijk dat het dit jaar niet om wuppies of welpies draait, maar om deze gevederde wezentjes.

De sound
Slim om de vogeltjesdans te gebruiken als melodie. Hierdoor kan iedereen het refrein onmiddellijk mee-neuriën. Marketing-technisch natuurlijk ook goed van Wolter dat ie Yes-R (jongeren) en Ernst Daniël (ouderen) laat meezingen. Na zijn Viva Hollandia wordt dit waarschijnlijk weer een enorme voetbalhit.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>