Nieuwe video: Vengaboys – 2 Brazil

De Vengaboys hebben in de loop der jaren toch wel een nieuwe betekenis gegeven aan het woord ‘zelfspot’. Ze spelen met het feit dat ze al jaren zijn afgeserveerd en dat is eigenlijk ook weer hun kracht. De vraag blijft wel hoe serieus je dit viertal moet nemen, als ze dat zelf al niet doen. 2 Brazil! is het meest recente wapenfeit van de groep en heeft een opmerkelijke videoclip gekregen.

Waarom kijken? De Vengaboys gooien het over een andere boeg deze keer. Hun eigen karikaturen zijn inmiddels zover uitgemolken, dat het eigenlijk niet fouter kan. En daarom hebben ze zich verdiept in wat mogelijkerwijs zou scoren als een tiet… En je raadt het misschien al, dát is dan ook precies wat het geworden is. We worden bedolven onder de borstpartijen. Maar om de strenge leeftijdscontrole van youtube te omzeilen, is er geen tepel te zien. Alle nippels zijn namelijk afgeplakt met vrolijke hebbedingetjes. Daarvoor zijn ze vermoedelijk grootmoeders zolder opgedoken, want hoe krijg je anders zoveel prullaria bij elkaar gevonden? De clip heeft verder verrassend weinig om het lijf, maar ja juist daarom is ‘ie in vijf dagen al wel 600.000 keer bekeken.

En de muziek? Met het WK in aantocht, vonden de Vengaboys het hoog tijd om hun eigen nummer To Brazil weer eens af te stoffen en op te poetsen. Het is een combinatie geworden met (ook al hun eigen) Up & Down. Eigenlijk hebben ze gewoon een hoop oude singles in een mixer gegooid en die op standje drie gezet. Helaas voor hen klinken die oude clubbangers van eind jaren ’90 nog altijd stukken frisser dan deze mash up. Maar goed, ze kunnen er weer menig bonte avond mee opleuken.

Lees ook: Vengaboys – Hot Hot Hot

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>