World Cup 2014: de grootste internationale hits

Het zal je niet zijn ontgaan, vandaag begint het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Nou worden we in Nederland al weken – wat zeg ik, máánden – doodgegooid met allerlei WK-singles. Maar daarvan is het grootste gedeelte toch echt gewoon dikke meuk. Er schijnen in Nederland maar twee genres bruikbaar te zijn voor dergelijke singles, schlager en carnaval. Internationaal gezien gaat dat gelukkig anders. Daarom zet ik de grootste WK-hits van 2014 even onder elkaar, om alvast warm te draaien.

Pitbull ft. Jennifer Lopez – We Are One (Ole Ola)
Persoonlijk ben ik geen fan van deze rommelige track, maar het is wel de officiële World Cup single. Dit jaar is Pitbull daarvoor gevraagd en ja, dan krijg je dus dit. Jennifer Lopez probeert te redden wat er nog te redden valt. Lees hier de volledige review van We Are One.

Shakira – Dare (La La La)
Vier jaar geleden had zij de eer en Waka Waka groeide uit tot een zinderende zomerhit. Dat succes smaakte duidelijk naar meer, want ook in 2014 heeft Shakira een nummer gemaakt speciaal voor het WK. De titel is niet bijster origineel, maar het nummer voldoet wel aan alle ingrediënten van een onvervalste voetbal-kraker. Lees hier de review nog eens terug. (Schijnbaar heeft de zangeres nóg een clip opgenomen, want onderstaande hadden we nog niet gezien.)

Vengaboys – 2 Brazil!
Onze eigen Vengaboys doen ook een duit in het zakje met 2 Brazil. En dat is internationaal niet onopgemerkt gebleven, met name door de opvallende clip (waarin louter borsten voorbij komen, maar dan met afgeschermde tepels). Het nummer is een schaamteloze mash-up van een aantal van hun eigen successingles uit de jaren ’90. Lees hier de review nog eens terug.

Monty Python – Always Look On The Bright Side of Life
Engeland heeft (weer eens) geen vertrouwen in een goed resultaat op het WK. Het land is door de jaren heen vrij pessimistisch geworden door teleurstellende resultaten en treft deze keer in de eerste ronde al Italië en Urugay. Dat is geen kattenpis. Monty Python neemt dat gegeven op de hak in een bewerking van hun eigen nummer Always Look On The Bright Side Of Life. Altijd leuk, die Britse humor!

Ricky Martin – Vida
Ricky Martin lijkt ook een patent te hebben op opzwepende voetbalsongs. Zijn latin-nummers met een flinke dosis Spaans temperament zijn natuurlijk uitermate geschikt om de heupjes eens flink op los te gooien. Zo ook met Vida, een titel waarvan je dacht dat Ricky hem al al minstens zeventien keer gebruikt had. Het galmende refrein lijkt gemaakt voor maar één plek, en dat is een voetbalstadion.

Kelly Rowland – The Game
Qua titel wint dit ex-Destiny’s Child lid er geen doekjes om; het is maar een spelletje. Nou, daar denken een hoop fanatiekelingen toch echt anders over. Gelukkig gaat haar nummer ook over dromen verwezenlijken, iets waarmee je natuurlijk altijd scoort tijdens een World Cup.

Meer tips zijn altijd welkom!

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “World Cup 2014: de grootste internationale hits

 1. katycat

  Je bent Adelen – Olé vergeten ;o

    /   Reply  / 
 2. Annemiek

  Kijk naar een oud fragment U in de wijk utrecht westcoast swing 4 febr.2014..om te je leren dansen naar eigen idee voor jong en oud (52 bijna 53 jarige. Ook op hedendaagse muziek.

    /   Reply  / 
 3. Annemiek

  Om te leren dansen of willen dansen heb je een ding nodig DURF!!ongeacht leeftijd, maat , huidskleur, single of getrouwd. Een basis en van daar uit improviseren van een dans is een van de leukste dingen voor al als het een hobby is een geen wetstrijd. Het samen dansen met een partner maakt het tot een geheel!!!! Of het nu Latin, ballroom, Westcoastswing of welke vorm van dans dan ook is! Maar ook zijn er dansen die je alleen kan doen, of in een groep de keuze is aan je zelf!

    /   Reply  / 
 4. Annemiek

  Las ik net een stukje in de krant over jongbejaarde om uit te gang dansen…in Utrecht bij de winkel van sinkel op de oude gracht op muziek uit de jaren 80 en 90. Leuk!!Maar het mag van mij op muziek van de afgelopen 10 jaar ook zijn hoor. Ga met de tijd mee ook met de muziek dus ..Een jong bejaarde die nog geen oma is!!De jong bejaarde van nu zijn de 40 plussers van 10 jaar geleden. En er zijn nog meer vormen van dansen hoor om uit te gaan, stijldansen ,latin enz. Voor paren of alleenstaande.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>