Nieuwe video: Muse – Isolated System

Een onheilspellende clip van de heren van Muse. Ze zetten hun instrumentale muziek van The 2nd Law: Isolated System kracht bij door een korte film, waarin mensen angstig wegrennen voor iets dat ze niet kennen. Het is in deze film inderdaad alsof de wereld langzaam geïsoleerd wordt en iedereen zich daaraan zal moeten overgeven.

Een tiental mensen rent voor hun leven, door een bos, over een industrieterrein en langs de zee. Eerst heb je nog geen idee wat hen precies op de hielen zit. Als je even later te zien krijgt waarvoor ze rennen, heb je nog stééds geen idee wat hen precies op de hielen zit. De wereld lijkt langzaam geïsoleerd te raken, op een heel letterlijke indringende manier. Alsof de driedimensionale wereld zoals wij die kennen wordt opgeslokt door een nieuwe dimensie.

Lange tijd kunnen de mensen ervoor blijven rennen, maar op den duur raken ze uitgeput. Af en toe blijft er iemand achter, in de klauwen van deze natuurkracht. Een meisje, dat ter aarde stort in het zand, geeft zich uiteindelijk zelf over aan de isolatie. Wat er dan gebeurt, moet je zelf maar bekijken. Het is een spannende en indrukwekkende mini-thriller.

De muziek
Het nummer bouwt op vanuit een onheilspellende pianoriedel, even later gecombineerd met strijkers, zoals vaak wordt gedaan bij filmmuziek. Isolated System wordt steeds indringender maar niet bombastisch. Het is daarmee een uitstekend slotnummer van het – overigens steengoede -  nieuwe album The 2nd Law.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nieuwe video: Muse – Isolated System

  1. Pingback: Nieuwe video: Muse – Supremacy | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>