Nieuwe video: Snoop Lion – Get Away

Waarom kijken? Get Away is een hommage aan het klassieke pokémon-spel, zoals we dat van de Game Boy kennen. Voor de jonge lezers: dat spel stamt uit een tijd dat er niet nog niet werd gewerkt met 3D-beelden of bewegingsgevoelige controllers. Het doel van dit spel was om de beste pokémon-trainer te worden door steeds gevaarlijkere tegenstanders te verslaan in een battle.

Vandaag de dag ziet dit er misschien lichtelijk primitief uit, maar het roept ook een nostalgisch gevoel op. Bij mij althans. In de clip volgen we niet Ash en Pikachu, maar een mini-versie van Snoop Lion, te herkennen aan zijn marijuana muts. Ook Major Lazer is getransformeerd tot een 8-bit figuurtje. Ze moeten het eerst tegen elkaar opnemen, alvorens ze hun krachten bundelen en verschillende uitdagers te lijf gaan. Je zou bijna die Game Boy weer even van zolder willen halen…

En de muziek? Die naamsverandering van Snoop Dogg naar Snoop Lion vind ik nog steeds hilarisch, vooral omdat zijn nieuwe album ook nog eens Reincarnated is getiteld. Wat betreft de muziek lijkt deze transformatie gepaard te gaan met een zachtere stijl. Op Get Away horen we namelijk niet meer die nonchalante gangster, die eigenlijk nergens een fuck om geeft, maar een tedere man die zingt over liefde en vrede. Get away to a place I love. Ik denk dat Snoop Lion het zelf het beste verwoord.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>