Nieuwe video: Röyksopp – Running To The Sea

Voor de videoclip van Running To The Sea heeft het Noorse duo Röyksopp een wedstrijd uitgeschreven, waarop meer dan 200 serieuze inzendingen binnenkwamen. De winnaar kun je hieronder bekijken. Het nummer is terug te vinden op The Inevitable End, door het duo benoemd als hun laatste album.

Lauren Rothery maakte het meeste indruk met haar videoclip en interpretatie van het nummer. Het is een behoorlijk emotioneel relaas van een man die zijn dochter is verloren en haar beeld maar niet kan loslaten. De manier waarop het jonge meisje is gestorven blijft onbekend – heeft de man haar per ongeluk neergeschoten tijdens het jagen? – maar de emotie is bijna tastbaar. En de eenzaamheid van de man is hartverscheurend. Goed acteerwerk en een juiste dosering tussen flashbacks en heden. Lauren Rothery blijkt een veelbelovend talent.

En de muziek? De electromuziek van Röyksopp heb ik altijd al wel kunnen waarderen, maar hun laatste plaat vind ik – in tegenstelling tot veel andere liefhebbers – misschien wel hun beste. De meeste fans lopen vooral weg met Junior, hun plaat uit 2009, maar die kon mij dan weer minder bekoren. Running To The Sea is dan ook nog eens één van mijn favoriete nummers, door de sterke opbouw in combinatie met de haunting vocalen van Susanne Sundfør. Een nummer waar je je helemaal in kunt verliezen.

Lees ook: Röyksopp / Robyn – Monument (The Inevitable End Version)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>