Nieuwe video: Christine and the Queens – No Harm Is Done

Speciaal voor de Amerikaanse release van haar debuutalbum heeft Christine and the Queens een Engelstalige single opgenomen, No Harm Is Done. Op de track zijn ook de vocalen van Tunji Ige te horen. 

Ik vind het mooi om te zien dat Christine werkt met concepten. Ze schrijft niet alleen haar eigen nummers, maar regisseert ook de clips én vertaalt die vervolgens naar een live-performance. Niet voor niets stond ze in het voorprogramma van Stromae, die ook conceptueel te werk gaat. In No Harm Is Done zien we een expressieve dans uitgevoerd op een minimalistisch ingericht podium. Het is niet zo imponerend als de clip waarmee ze doorbrak, maar Christine bouwt op deze manier wel haar eigen stijl verder uit.

En de muziek? In plaats van Franstalig zingt Christine nu in het Engels, maar alsnog versta ik er amper iets van. Haar accent is zo sterk dat het ontcijferen van de songtekst een hele klus is. De sfeer van No Harm Is Done is wel weer typisch Christine, al staan er op haar debuut - Chaleur Humaine – sterkere melodieën. Die plaat is overigens zeker een aanrader!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>