Nieuwe video: Halsey – New Americana

Halsey heeft pas haar debuutalbum uitgebracht, genaamd Badlands, en haar nieuwe single heet New Americana. Afgelopen week werd deze plaat uitgeroepen tot 3FM Megahit en dat was mijn eerste kennismaking deze Amerikaanse zangeres.

In de clip is Halsey de leidster van een rebellengroep die alles doet wat God verboden heeft. Roken, drinken, blowen, met wapens spelen alsof het waterpistolen zijn. Het is allemaal lekker underground en edgy. Maar dan vallen er troepen binnen en wordt de sfeer een stuk minder gezellig. Halsey wordt gevangen genomen, op een brandstapel gezet en met benzine besprenkeld. Typisch geval van that escalated quickly. Gelukkig zijn haar mede-rebellen nog nét op tijd om Halsey van een wisse dood te redden. Een lekker grimmige videoclip dus!

En de muziek? De productie van het nummer is erg goed en de stem van Halsey valt ook meteen op. Alleen vind ik het rijmschema in zowel de coupletten als het refrein iets te nadrukkelijk. Americana-Marijuana-Nirvana-(Banana). Dat klinkt de eerste keer misschien nog best goed, maar wordt op een gegeven moment toch vrij hinderlijk. Verder ga  ik Badlands zeker checken, want Halsey klinkt wel ontzettend veelbelovend.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Halsey – New Americana

  1. MASH

    Ik ken dit nummer al een paar maanden. Echt een toffe plaat en ze heeft echt een goede stem! ‘Ghost’ is ook zeker de moeite waard!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>