Nieuwe video: Mumford & Sons – Babel

Sobere maar doeltreffende video van ‘band van het moment’ Mumford & Sons.

Waarom kijken? Door de alsmaar ronddraaiende camera in deze clip zien we alle bandleden van Mumford & Sons telkens op een ander moment in het liedje. Hierdoor zie je de individuele passie en emotie van de muzikanten. Ze bespelen een keur aan instrumenten en gaan allen compleet op in het nummer. Verder is de video – evenals de locatie in San Francisco – vrij kaal. Maar juist die eenvoud komt de performance ten goede. Mooi en sober!
Waarom niet kijken? Er is geen verhaallijn, geen plottwist, geen opbouw en zelfs geen kleur. Als je niet van de band of zijn muziek houdt kun je Babel beter aan je voorbij laten gaan.
En de muziek? Dit titelnummer is niet mijn favoriet van het album – het is minder gelaagd dan andere nummers – maar is wel een prettig in het gehoor liggend folkliedje. Ik moet zeggen dat ik de meeste Mumford & Sons liedjes wel veel van hetzelfde vind. Continu een melancholisch introotje waarna er wordt toegewerkt naar een banjo-climax. Ook al was hun laatste album geweldig, nóg zo’n album zou me niet meer interesseren. Ik ben daarom erg benieuwd hoe deze band zich verder gaat ontwikkelen.

Meer van Mumford & Sons: Winter Winds

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>