Nieuwe video: Mumford & Sons – Hopeless Wanderer

Mumford & Sons steekt de draak met zichzelf in Hopeless Wanderer.

Waarom kijken? Op het eerste gezicht denk je dat dit de zoveelste performance video van Mumford & Sons is. De vier mannen bevinden zich deze keer in de open lucht, terwijl ze zich volledig op hun instrumenten storten. Maar plotseling valt het op dat hun expressie wel erg nadrukkelijk aanwezig is en dat ze met hun maniertjes op je lachspieren beginnen te werken. Langzaam kom je tot het besef dat je niet naar Mumford & Sons aan het kijken bent, maar naar een viertal komieken. Ed Helms, Jason Bateman, Jason Sudeikis en Will Forte spélen folk muzikanten. En dan doen ze verrassend overtuigend. Zo blijkt Hopeless Wanderer allesbehalve standaard, maar juist een hilarische clip vol zelfspot.
Waarom niet kijken? Omdat hier acteurs verschijnen in plaats van de Mumford-leden zelf kan het overkomen als een soort parodie. Alsof het allemaal niet zo serieus wordt genomen, terwijl de muziek allesbehalve lachwekkend is.
En de muziek? Hopeless Wanderer is mijn persoonlijke favoriet van het album Babel. Door de constante tempo-wisselingen sleuren de heren je mee op hun reis. De intro is bijna intiem te noemen, terwijl tijdens het refrein alle registers worden opengegooid. Het klinkt vastberaden en wanhopig tegelijkertijd.

Meer van Mumford & Sons: Babel * Winter Winds

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>