Nieuwe video: Avicii – The Nights

Eerder hoorden we al ‘The Days’, een samenwerking tussen Avicii en Robbie Williams, en nu komt de Zweedse producer met ‘The Nights’. Deze track is exclusief gelanceerd middels het computerspel FIFA 15 en zal op de nog te verschijnen nieuwe EP ‘Stories’ staan. De videoclip is nu te bekijken.

De videoclip. De songtekst van dit nummer vormt de inspiratie voor de clip. Nicholas Furlong (RAS) zingt namelijk op de track: ‘One day you’ll leave this world behind, so live a life you will remember’. En dus zien we een avonturier die werkelijk waar alles geprobeerd wil hebben. Al bungeejumpend, abseilend, skydivend en parasailend baant hij zich een weg door het leven. Een waaghals pur sang die geen angst schijnt te kennen. Of dat nou per se het ‘maximale uit het leven halen’ is, weet ik niet hoor. Persoonlijk moet ik er niet aan denken. Maar het levert wel mooie beelden op.

En de muziek? Het trucje van Avicii begint me nu wel lichtelijk te vervelen. The Nights is een cocktail van zijn eerdere (door de radio dood gedraaide) hits als Wake Me Up, Hey Brother enzovoort. Wederom een folk-sound, gevolgd door een voorspelbare drop. Het voelt allemaal heel erg als een herhaling van zetten.

Lees ook: Avicii / Robbie Williams – The Days

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>