Nieuwe video: Mumford & Sons – Ditmas

De nieuwe single van het veelbesproken (want: banjoloos) nieuwe Mumford & Sons-album is Ditmas. De videoclip is geschoten in Oekraïne en is nu te bekijken.

In de videoclip zien we een Kozak, een lid van een traditionele gemeenschap in Oost-Europa. Dit volk staat volgens de mythe bekend om bepaalde superkrachten waarmee zij levens zouden kunnen redden. Dit even terzijde, want deze Kovak is vooral bezig met het dresseren van zijn knol. En dat lukt, in tweede instantie, best aardig. Mooie natuurbeelden, maar wat ze nou precies met het nummer te maken hebben?

En de muziek? Ditmas is zeker één van de betere nieuwe nummers; het voelt zelfs een beetje als een Babel-single, maar dan zonder de banjo uiteraard, want die is in zijn geheel afwezig op Wilder Mind. En ergens snap ik dat ook wel, want als ze wél weer de banjo hadden opgepakt, was de kritiek geweest dat Mumford & Sons in herhaling viel. Alleen die Coldplay-imitaties moeten ze achterwege laten.

Lees ook: Mumford & Sons – Hopeless Wanderer

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>