Nieuwe video: Avicii – For A Better Day

De nieuwe single van Avicii staat om onduidelijke redenen niet op zijn in oktober te verschijnen nieuwe plaat, maar is wel al in 2014 opgenomen. Het nummer heet For A Better Day en bevat de vocalen van Alex Ebert.

Als je dacht even lekker achterover leunend deze nieuwe videoclip te bekijken zit je ernaast, want Avicii snijdt een ongelofelijk zwaar thema aan. Twee kinderen die – daar komen we achter naarmate de clip vordert – ten prooi zijn gevallen aan mensenhandel zijn uit op wraak. Wanneer zij uitgegroeid zijn tot jongvolwassenen sporen ze iedereen op die met de criminele praktijken te maken had.

In hoeverre mag je het recht in eigen handen nemen als jou zoveel onrecht is aangedaan? Een behoorlijk beladen vraag, die je niet meteen zou verwachten onder deze vrolijke deun. Toch goed dat Avicii dit nog altijd veel te actuele thema onder de aandacht brengt.

En de muziek? Of we Avicii ooit nog met een wat experimenteler geluid, zoals in zijn begintijd, horen is natuurlijk de grote vraag. Het valt hem natuurlijk niet aan te rekenen, want hij boekt grote successen met zijn radiovriendelijke pop/folk-samenwerkingen, maar al zijn singles gaan wel erg op elkaar lijken.

Lees ook: Avicii – Feeling Good

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>