Nieuwe video: Of Monsters And Men – Wolves Without Teeth

De nieuwe single van Beneath The Skin, het album dat Of Monsters And Men in 2015 uitbracht, is Wolves Without Teeth. De bijbehorende videoclip is geregisseerd door Magnús Leifsson.

Een nieuwe clip van Of Monsters And Men is meestal een reden om er eens even goed voor te gaan zitten. Zo staat Little Talks nog altijd op mijn netvlies gebrand en ook King And Lionheart behoort tot mijn all time favorites. Wolves Without Teeth komt in ieder geval níet in dat rijtje terecht. Het is een aardige videoclip hoor, maar niet meer dan dat.

Het liedje gaat over twee mensen die elkaar aanvullen en in de clip krijgen we twee professionele dansers te zien die dat létterlijk doen. Hij leidt, zij volgt. Ze vertrouwen volledig op elkaar, want ze doen het al héél lang (te oordelen aan de flashbacks). Dus ook al zit het publiek een beetje gedesinteresseerd te kijken en heeft de jury eigenlijk een andere favoriet, het koppel heeft aan elkaar meer dan genoeg. Dat is zo’n beetje de achterliggende gedachte. Misschien komt het omdat de muziek niet correspondeert met het energielevel van de dansers, of omdat je toch het grootste gedeelte naar een gymzaal zit te kijken, maar het beklijft niet zo als andere clips van de band.

En de muziek? Een sprookjesachtige samenzang, mooie gitaarlijnen en een catchy refrein. Wolves Without Teeth bevat alles wat Of Monsters And Men zo goed maakt als band. Het is uiteraard allemaal minder verrassend dan op hun debuutplaat My Head Is an Animal, maar zolang ze dit soort goede liedjes blijven uitbrengen maakt dat helemaal niets uit.

Lees ook: Of Monsters And Men – King And Lionheart

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>