Nieuwe video: Boggie – Nouveau Parfum

Waarom kijken? Waarschijnlijk heb je nog nooit van deze Frans-Hongaarse zangeres gehoord, maar Boggie heeft met Nouveau Parfum wel een erg interessante videoclip afgeleverd. Het is in feite een protestsong tegen de huidige consumptiemaatschappij en daar sluiten de beelden goed bij aan. Boggie wordt namelijk tijdens de clip gephotoshopt. En niet zo’n beetje; haar hele gezicht wordt glad getrokken, haar moedervlekken worden met één simpele veeg verwijderd en haar ogen worden perfect symmetrisch naast elkaar gezet. Ook haar haardracht krijgt verschillende tinten die ze in real life helemaal niet heeft.

Bij het eindresultaat is er geen porie meer te zien en lijkt Boggie eigenlijk nauwelijks nog op zichzelf. Natuurlijk is het photoshoppen niet zó eenvoudig als het hier wordt getoond, maar het idee is wel erg leuk. En reken er maar op dat dit bij alle grote popsterren wordt gedaan (bij sommigen zelfs frame voor frame, wat een wekenlang klusje is). Boggie heeft dus zeker een punt.

En de muziek? Nouveau Parfum begint met een dwingende pianoriedel en ontpopt zich dus tot een heuse protestsong. Eigenlijk zoals dat alleen kan met het Franse vocabulaire. Fel, maar toch met klanken zacht als honing. Ondanks dat we dit natuurlijk nooit op de Nederlandse radio gaan horen, ben ik benieuwd wat Boggie nog meer in haar mars heeft.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Boggie – Nouveau Parfum

 1. LKJ

  Ik versta er niks van maar vind het wel een lekker nr om naar te luisteren. En die video is echt goed gemaakt.

    /   Reply  / 
 2. André Kuik

  Ik zou niet weten waarom we dit nummer “natuurlijk nooit op de Nederlandse radio gaan horen”, zoals jullie schrijven. Van mij mag hij op de radio en een super originele clip!

    /   Reply  / 
 3. MASH

  Achja Franstalig is tegenwoordig weer in zie: Stromae en die Maitre nogwat gast.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>