Nieuwe video: Indila – Tourner Dans Le Vide

In het Franstalige gedeelte van Europa is de ster van Indila rijzende. En snel ook. Voorheen leverde ze vooral bijdragen als featuring artiest, maar vanaf het moment dat ze Dernière Danse uitbracht als single wordt ze volop gevraagd voor interviews en televisieprogramma’s. De tweede single van haar debuutalbum Mini World heet Tourner Dans Le Vide en daarvan is de videoclip nu te bekijken.

Waarom kijken? Na twee clips is het al duidelijk dat Indila houdt van een sprookjesachtige uitstraling. Alleen eindigen haar sprookjes allerminst met een gelukkig eind. Voor de tweede keer moet Indila in haar uppie vechten tegen de grote boze buitenwereld. In Tourner Dans Le Vide arriveert de zangeres in een witte, kanten jurk bij een paleis, waar ze wordt ontvangen door een gemaskerde man. Eenmaal binnen belandt ze in een balzaal, waar ze ten dans wordt gevraagd door een knappe, maar ontzettend arrogante prins. Indila weigert, want ze heeft haar hart verloren aan een veel vriendelijkere jongen, een steenhouwer, die zich op een schilderij bevindt. De prins raakt buiten zinnen van jaloezie en hij ruïneert het schilderij. De clip, die nog zo fabelachtig begon, eindigt in een grimmig schouwspel; een rouwende Indila voor het schilderij van haar geliefde. Een klassiek liefdesverhaal in opnieuw een buitengewoon mooi vormgegeven videoclip.

En de muziek? De liedjes van Indila hebben al bij de eerste luisterbeurt een zekere impact, ook al versta of begrijp je de songtekst niet. Een beetje het Stromae-effect. Het zijn catchy deuntjes met een ronkende beat en het Frans klinkt poëtisch en als vanzelfsprekend. Het heeft iets klassieks, maar is tegelijkertijd ontzettend van nu. Net als bij Dernière Danse val ik als een blok voor Tourner Dans Le Vide. Begrijpelijk dat deze zangeres in een rap tempo Frankrijk aan het veroveren is. Nu Nederland nog!

Lees ook: Indila – Dernière Danse

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Indila – Tourner Dans Le Vide

  1. Madiek

    Misschien zie ik het verkeerd, maar kan dit een vervolg zijn op haar vorige clip? Als je kijkt naar wat ze aanheeft als ze aankomt bij het kasteel? En in die eerste clip keek ze op een foto.. misschien van deze man?

      /   Reply  / 
  2. RaMeSh

    Haar fenomenale, poëtische en betoverende stem heeft mij bekoord sinds mijn ontdekking in nov 2013. Mijn hartje heeft ze veroverd en zo tig miljoenen. Alle nummers van “Mini World” klinken prachtig: https://www.youtube.com/watch?v=cKQuPoJQWYg Waarom heeft Nederland haar nog niet ontdekt? Aan de aantal views van haar clips op Youtube zal het niet liggen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>