Nieuwe video: Stromae – Quand C’est?

Zelfs ruim twee jaar nadat Racine Carrée het levenslicht zag, trekt Stromae nog een nieuwe single van deze bejubelde plaat. En waarom eigenlijk ook niet, als de muziek zo tijdloos blijkt? Ook Quand C’est? is nu voorzien van een videoclip. 

Het nummer gaat over de strijd tegen kanker. Wie is de volgende die aan je ten prooi valt, vraagt Stromae de ziekte op de man af. Zoals we van de Belg gewend zijn is dit gegeven op een artistieke manier verwerkt. Stromae staat op een podium met een hagelwitte achtergrond, terwijl hij wordt aangevallen door monsterlijke klauwen. Langzaam maar zeker wordt de clip steeds donkerder, tot de zanger gevangen zit in een eindeloos grimmig web. Symbolisch natuurlijk voor de oneerlijke strijd tegen de ziekte, die nog veel te vaak wordt verloren.

En de muziek? Hier hoef ik weinig meer over te zeggen, lijkt me. Het album Racine Carrée is twee jaar na uitgave nog steeds net zo goed en net zo actueel. Zelfs het loodzware thema van Quand C’est weet Stromae om te buigen naar een toegankelijk liedje, zij het iets minder toegankelijk dan zijn grootste hits. 

Lees ook: Stromae – Carmen

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Stromae – Quand C’est?

 1. Ben

  Het spijt me te zeggen dat jullie omschrijving niet juist is.
  Als je het nummer goed beluisterd gaat het juist NIET over de strijd tegen kanker. Maar meer over onzekerheid en machteloosheid van de ziekte.

  Het neerzetten van kanker als een strijd zoals jullie ook hier doen is normaal Maar doorgaans niet verstandig om een aantal belangrijke redenen
  - het wekt de suggestie dat je kunt winnen terwijl je allen kan verliezen
  - mensen die overlijden zijn dus … hebben die daar schuld aan? Hebben niet genoeg hun best gedaan??
  - suggereert dat er sprake is van een tactiek, van controle, terwijl het verschil tussen leven en dood uiteindelijk vaak een kwestie is van geluk, of pech.

  Het zou jullie sieren de tekst van het artikel aan te passen.

    /   Reply  / 
 2. MASH

  Briljante clip!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>