Nieuwe video: Boggie – Camouflage

Boggie, die afgelopen mei voor Hongarije meedeed aan het Songfestival, heeft een nieuwe single. Camouflage is de opvolger van Wars of Nothing en de videoclip is geregisseerd door Nándor Lőrincz en Bálint Nagy. 

Eerder maakte Boggie al een videoclip die ons photoshop-gedrag aan de kaak stelde, en nu pakt ze de selfies aan. Of tenminste, ze spreekt geen oordeel uit over dit narcistische fenomeen, maar toont de kijker vooral hoe belachelijk het er eigenlijk uitziet van een afstandje. Meisjes die duckfaces trekken, jongens die hun shirt voor de foto omhoog houden om hun sixpack te showen; het is eigenlijk een belachelijke vorm van zelfverheerlijking, die we de afgelopen jaren steeds normaler zijn gaan vinden.

In het begin zijn het nog vooral onschuldige kiekjes die voorbijkomen, maar de sfeer wordt grimmiger naarmate de videoclip vordert. Een meisje stoot bijna een kind de autoweg op in haar zoektocht naar de perfecte hoek, en een ander prikt met zijn selfiestick twee voorbijgangers in de ogen. Boggie houdt ons een spiegel voor en toont dat we best iets meer oog mogen hebben voor de wereld om ons heen.

En de muziek? Waarom trad Boggie op het Songfestival eigenlijk niet op met zo’n schattig Frans liedje? Daar stond ze met een Engelstalige draak, die ze ook nog eens ontzettend statisch bracht. Camouflage is juist lief en guitig. En omdat ze bijna elke zin herhaalt is het ook nog eens goed om je Frans wat bij te spijkeren.

Lees ook: Boggie – Nouveau Parfum

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>