Nieuwe video: Christine and the Queens / Booba – Here

Christine and the Queens kwam in 2014 met haar prachtige debuutalbum Chaleur Humaine. Daar worden nog steeds singles vanaf gehaald, want slotnummer Here heeft nu ook een videoclip gekregen. 

En die is ontzettend simpel, maar oh zo krachtig. Regisseur Arthur King zoomt steeds verder in op een redelijk bizarre situatie. Twee mensen zitten op een auto, die middenin de branding staat. Ze doen niets. Ze wachten. Hoe dichterbij je komt, hoe meer je van hun gezichtsuitdrukkingen te zien krijgt. Wat is hier gebeurd? Wat gaat er gebeuren? Waarom voeren ze niets uit? Zijn ze met de auto het strand opgereden en vastgeraakt in het zand? De laatste minuut is er slechts nog zee te zien. Alle momenten gaan immers voorbij. Je kunt hier zoveel vragen bij stellen. Het is als een bewegend schilderij. Soms is less écht more.

En de muziek? Prachtig nummer ook weer. Jammer dat Franse muziek niet wat vaker wordt gedraaid op de Nederlandse radio, want Christine and the Queens maakt heel wat betere popmuziek dan een groot deel van onze top 40. Het origineel van Here is zonder de rap van Booba overigens, en dat gedeelte had van mij ook niet gehoeven. Maar de stijl en klank van Christine blijft meeslepend.

Lees ook: Christine and the Queens – No Harm Is Done

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>