Nieuwe video: No Doubt – Settle Down

No Doubt is geen spat veranderd tijdens hun bijna tienjarige afwezigheid. Niet alleen zien de bandleden er nog allemaal hetzelfde uit, ook hun muziek is de fijne combinatie van stijlen gebleven. Settle Down is het opwarmertje voor hun album Push and Shove dat in september zal verschijnen. En in de video tript het viertal er weer stevig op los.

Regisseur Sophie Muller heeft de bandleden rondom een grote verlichte vrachtwagen bij elkaar geroepen voor een stevig feest. Zes minuten lang is dit het decor voor een flitsend en kleurrijk spektakel. Dat de muziek na vier minuten eigenlijk al is afgelopen, kan de bandleden dan ook niets schelen. Een aantal keren kijkt Gwen in de camera als een hertje in koplampen, maar ze lijkt het opnieuw prima naar haar zin te hebben. Het is daarnaast leuk om te zien hoe de zangeres al die tijd haar eigen stijl is blijven handhaven: de chaos aan accessoires, de fel gestifte lippen en het bijna wit gebleekte haar. Fijn dat ze -na haar soloprojecten- weer terug is bij haar muzikale vrienden.

De muziek
No Doubt is altijd al van het combineren geweest. Ook op deze nieuwe plaat hoor je allerlei invloeden terug: ska, punk, reggae, rock en zelfs wat Oosterse klanken. Samen met de wat nasale en zeurderige stem van Gwen Stefani vormt die mix het typische No Doubt-geluid. Toch denk ik -of hoop ik eigenlijk- dat de band met Settle Down nog niet het beste werk van het nieuwe album laat horen. Het klinkt verfrissend, aanstekelijk en vrolijk, maar is nog geen nieuwe Don’t Speak.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>