Nieuwe video: No Doubt – Looking Hot

No Doubt is alweer een tijdje aan het front, maar met deze terugkeer in de muziekwereld hebben Gwen Stefani en consorten nog geen potten kunnen breken. In de nieuwe videoclip voor Looking Hot spelen de bandleden cowboy en indiaantje, in een mooie western setting.

Gwen Stefani is een ruige indiaan, compleet met enorme hoofdtooi – waar onze Joan Franka jaloers van zou worden. Ze reist per paard en communiceert met haar lotgenoten per rooksignaal. Na een soort sneeuwdans rondom een kampvuur, barst de strijd tussen de cowboys en indianen echt los. Gwen en andere bandleden blijken niet bestand tegen de gemaskerde bandieten en worden gegijzeld.

De clip heeft een krachtige sfeer en is, in tegenstelling tot hun vorige twee videoclips, iets toegankelijker. De lol spat duidelijk weer van het scherm, want daarvoor zullen de bandleden uiteindelijk weer bij elkaar gekomen zijn.

De muziek
Bij deze single klopt alles weer, een stevige ska punk track met een lekker vreemd refrein. Stuk beter dan voorganger Push and shove, want ze houden het tempo hier tenminste hoog. Het siert No Doubt overigens dat ze gewoon doen waar ze zelf zin in hebben, en zich niet in één of ander commercieel jasje proberen te wurmen. Op die manier spreek je misschien niet het grote publiek aan, maar behoud je je eigenzinnigheid. En dat is voor een band natuurlijk altijd fijn!

Update 4-11: No Doubt heeft de videoclip verwijderd, omdat de native Americans kritiek hebben geuit. Erg jammer. De reactie: “We zijn zelf een multicultiband en we kunnen het dus nooit bedoeld hebben om anderen te kwetsen. Ook was het absoluut niet ons doel om indianen, hun cultuur en hun historie te schofferen. We hebben de clip gemaakt in overleg met indiaanse vrienden en met de universiteit van Berkeley. Maar, we beseffen dat we mensen pijn hebben gedaan en hebben dan ook besloten om de video direct te verwijderen.”

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: No Doubt – Looking Hot

  1. SHIZZLE

    Jammer! Had de video wel graag willen zien… :(

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>