Nieuwe video: Muse – Panic Station

Muse gaat erop en erover in compleet geschifte Panic Station.

Waarom kijken? Vooral kijken als je de mannen van Muse wel eens in fluoriserende kippenpakken door de drukke straten van Tokio wil zien banjeren. Ja, dat is net zo grappig als dat het klinkt. Panic Station is duidelijk geen duistere rockvideo of een beladen hymne, maar een erg geestige clip vol overdreven special effects.
Waarom niet kijken? Er is ook kritiek. De video zou provocerend zijn, omdat de Rising Sun Flag getoond wordt, die symbool staat voor het Japanse imperialisme. Er zijn dus mensen die dat ervaren alsof er hakenkruizen getoond worden, al vind ik die vergelijking wat scheef. Je moet niet alles zo serieus nemen, jongens, zéker deze videoclip niet.
Wie steelt de show? De schele octopus.
En de muziek? Van het album The 2nd Law zijn er inmiddels nog maar vier nummers zonder clip. Het lijkt dan ook dat de heren er vooral lol in hebben om video’s te schieten en Panic Station niet zo zeer als single naar voren willen schuiven. Het is een prima track, herbergt een hoop funk en een heerlijke gitaarsolo, maar legt het af tegen nummers als Supremacy en Uprising

Meer van Muse: Supremacy * Isolated System * Madness * Survival

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>