Nieuwe video: Pharrell Williams – Happy

Waarom kijken? Ok, dit is de eerste videoclip die ik niet in zijn geheel heb bekeken voordat ik ‘m bespreek. En ik durf te wedden dat jij dat ook niet zult doen! Happy is namelijk ‘s werelds eerste 24 uur durende muziekvideo. Je hebt dus een heel etmaal nodig om alles te zien. Hoe dit in vredesnaam mogelijk is? Nou, de clip is opgedeeld in heel veel kleine deeltjes. Al deze deeltjes duren net zo lang als het nummer en telkens danst er iemand anders op de klanken. De tijd loopt synchroon met die van jouzelf. Dus als je om half 9 ‘s ochtends begint te kijken, begint de clip óók om half 9 ‘s ochtends. Je kunt hem dan de hele dag mee laten draaien en in de avond wordt het ook daadwerkelijk donker. Maar als je ongeduldig bent (of gewoon nieuwsgierig) kun je ook met de cursors tussen de verschillende deeltjes schakelen. Eén van de dansende mensen is Pharrell zelf, maar de rest is net zo energiek en vrolijk. Wat een ontzettend creatieve vondst!

En de muziek? Doordat Happy in meerdere commercials en in de film Descipable Me 2 was te horen, is het nummer in Nederland al uitgegroeid tot een nummer 1-hit. En dat is niet zo verwonderlijk, aangezien iedereen wel toe is aan wat vrolijkheid. En dat is nou precies wat Pharrell Williams ons biedt: een zorgeloos en uiterst dansbaar deuntje. Om van te huppelen op straat.

De video valt niet te embedden – aangezien hij non-stop 24 uur doorloopt – maar kun je hierrrrr bekijken!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>