Nieuwe video: Paloma Faith – Can’t Rely On You

Waarom kijken? Ontrouw is een dankbaar onderwerp voor vele liedjes en videoclips. We zijn er enorm door geïntrigeerd met zijn allen. Zo ook Paloma Faith, die in Can’t Rely On You – die titel alleen al – continue gekweld en teleurgesteld wordt. Love is loss and loss is love, zo verwoordt ze het zelf. Een vrij deprimerende gedachte, maar Paloma heeft wel een punt. En hoewel ze in deze video geen enkele keer concreet wordt bedrogen, loopt haar vertrouwen deuk na deuk op. Artistiek erg mooi, verhalend wat warrig. (Om niet te zeggen dat er bij vlagen gewoon geen touw aan vast te knopen is.) Maar de boodschap komt wel degelijk over.

En de muziek? Can’t Rely On You begint exact hetzelfde als Blurred Lines van Robin Thicke. Ik dacht eventjes dat ik per ongeluk het verkeerde liedje had aangezet. En ook al wijkt het verdere nummer af van die plaat, de beat is vergelijkbaar. Aan de ene kant is dit begrijpelijk, aangezien Paloma voor deze plaat heeft samengewerkt met Pharrel Williams, maar het is ook een beetje slordig. Voor de rest, en ondanks deze associatie, is Can’t Rely On You een prima soulnummer, met een heerlijk staccato refrein en bittere songtekst.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>