Nieuwe video: Kelis – Jerk Ribs

Kelis heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een muzikale kameleon; telkens vindt ze zichzelf opnieuw uit. Zo transformeerde ze eenvoudig van brutale ghettogirl (Caught Out There) naar uitdagende stoeipoes (Milkshake) en eurodance-moeder (Acapella). En alle stijlen wist ze compleet eigen te maken. Met Jerk Ribs krijgen we wederom een nieuwe kant te horen van de zangeres. Het is het eerste funky voorproefje van haar in april te verschijnen plaat Food. Eten en muziek zijn namelijk haar twee grote passies, dus waarom deze twee elementen niet combineren?

Lees ook: Kelis – Acapella

Waarom kijken? Jerk Ribs bevat een lekker rommelige montage van meerdere fotoshoots waarbij Kelis het stralende middelpunt is. De beelden lopen bewust door elkaar heen en kennen dus geen enkele chronologie. Bij vlagen lijkt het meer op een backstage-filmpje dan op een officiële videoclip. De reden hiervan is dat Kelis wil laten zien hoe belangrijk het is om te genieten van het leven. Inmiddels heeft de zangeres het nodige meegemaakt – zo scheidde ze van de vader van haar kinderen en kwam meerdere malen in aanraking met de politie – maar straalt als nooit tevoren. De verschillende outfits en de attributen op de set (tot aan een heuse giraf aan toe) maken er een bont geheel van. Het is geen videoclip die je keer op keer zult bekijken, maar wel eentje die past binnen de muzikale ontdekkingsreis van Kelis.

En de muziek? Wat een verrassende track! Zo hebben we Kelis inderdaad nog niet eerder gehoord. Jerk Ribs is een heerlijk, funky nummer met een arrangement vol blazers. Het klinkt alsof het in één keer is opgenomen zonder er later in de studio nog aan te sleutelen. En dat bedoel ik zeker positief. Kelis klinkt heerlijk rauw en ze heeft er duidelijk zin in. Als dit een goede indicatie is voor het aankomende album, wordt Food misschien wel één van de bepalende zomerplaten van 2014.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>