Nieuwe video: Pharrell Williams – Marilyn Monroe

Pharrell heeft het er maar druk mee! Gisteren bespraken we nog zijn nieuwe track voor de Amazing Spider-Man movie en vandaag heeft hij een nieuwe videoclip uitgebracht. Het is de tweede single van zijn eigen album GIRL, namelijk Marilyn Monroe.

Waarom kijken? Dat Pharrell Williams dol is op meisjes blijkt maar weer eens in deze videoclip. Het bulkt er namelijk van. Gelukkig niet op een vulgaire manier zoals bij een hoop van zijn hiphop-collega’s, maar met veel meer respect. De meisjes zijn aangekleed, first of all, en zijn niet ondergeschikt. We zien meisjes in allerhande dagelijkse situaties. Ze draaien een wasje, eten jellybeans, spelen met hun hond en genieten van een lentezonnetje. Ze hebben één duidelijke overeenkomst en dat is dat ze stuk voor stuk bloedmooi zijn. In de studio laat Pharrell zich bovendien omringen door alleen maar van zulke meiden. De choreografieën en aankleding ogen vrolijk en fris, waardoor Pharrell zijn imago als ‘gangmaker van elk feestje’ nog eens extra verstevigt.

Oja, en dan hebben we natuurlijk nog die hoed. We zagen hem voor het eerst op de uitreiking van de Grammy’s, maar natuurlijk verdient ‘ie ook een plaatsje in één van Pharrells videoclips. De gigantische hoed, die eigenlijk veel te groot is voor zijn hoofd maar die hem wonderwel tóch heel erg goed staat, is inmiddels een waar collectors item. Niet alleen willen fans hem wereldwijd hebben, ook heeft de hoed een eigen twitter-pagina en denk je onmiddellijk aan Pharrell als je er één voorbij ziet komen. Ontzettend slim bedacht dus.

En de muziek? Gelukkig is het refrein van Marilyn Monroe wat afwisselender dan dat van Happy. Als ‘ie dan opnieuw zo vaak op de radio komt, is dat misschien beter vol te houden. Die enorme hit van Pharrell trok ik op een gegeven moment echt niet meer, omdat het in principe maar bestaat uit één zin die constant wordt herhaald. Maar goed, veel mensen worden er schijnbaar nog steeds vrolijk van. Marilyn Monroe is opnieuw een opgewekte track en de hook (vanaf ‘Dear Diary’) is uiterst catchy. En de verwijzingen naar vrouwelijke grootheden uit de geschiedenis maakt het nummer wederom geschikt voor een groot publiek.

Beluister ook de track Here, die Pharrell voor de nieuwste Spider-Man film maakte.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Pharrell Williams – Marilyn Monroe

  1. Annemiek

    Wat een swing nummer en een leuke clip!! gr.. Annemiek

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>