Nieuwe video: Pharrell Williams – It Girl

Vorige week was Pharrell Williams nog in Nederland voor een concert in de Ziggo Dome, en een bezoekje aan RTL Late Night. In dat programma werd hij nogal vergoddelijkt, terwijl zijn show later op de avond toch ietwat tegen scheen te vallen. Ach, Pharrell is ook maar gewoon een mens. Wel een heel muzikaal mens, dat wel. Zijn nieuwe single heet It Girl en de bijbehorende videoclip is nu te bekijken.

Waarom kijken? Pharrell Williams is een drukbezet man, dat hoef ik niemand te vertellen. Hij toert momenteel door Europa, en neemt binnenkort plaats op één van de vier stoelen in The Voice. (John de Mol zal hiermee vast uitermate in zijn nopjes zijn.) Maar als je zoveel te doen hebt, is het natuurlijk niet mogelijk om ook nog eens in een videoclip te verschijnen. En dus is It Girl voorzien van een geanimeerde versie van Pharrell. Denk nou niet dat er met de pet naar is gegooid, want de clip is ontworpen door niemand minder dan Takashi Murakami, de wereldberoemde Japanse kunstenaar. En laat het maar aan hem over om iets toepasselijks te creëren. Een ode aan Japanse animaties met de onmiskenbare happiness van Pharrell, is het resultaat.

En de muziek? Ik moet bekennen dat ik geen grote Pharrell Williams-fan ben, wat betreft zijn solowerk althans. Tuurlijk, Happy was een enorm schot in de roos, maar voor de rest valt dat nieuwe album toch behoorlijk tegen hoor. Met nummers als It Girl weet hij m’n aandacht gewoon niet vast te houden. Bovendien begint het allemaal wat op elkaar te lijken. Nergens een rauw randje, nergens iets experimenteels. Allemaal poeslief en veilig en binnen de lijntjes. Wat dat betreft durft hij voor andere artiesten veel losser te gaan. Dus laat maar komen, die samenwerking met Gwen Stefani.

Lees ook: Pharrell Williams – Marilyn Monroe

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Pharrell Williams – It Girl

  1. Doge

    Wat een ongelofelijke baas is die Pharrell. Beste video van 2014.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>