Nieuwe video: Will Young – Love Revolution

Voor het eerste in vier jaar brengt Will Young – winnaar van de eerste ‘Pop Idol’ – een nieuwe single uit. Het nummer heet ‘Love Revolution’ en zal op het later dit jaar te verschijnen album ’85% Proof’ staan. De videoclip van het nummer is geregisseerd door Chino Moya.

Will Young speelt in de clip een gladde vertegenwoordiger, die Love Revolution aanprijst. Dit klinkt wellicht romantisch, maar niet als je je bedenkt dat het om een product gaat dat in een fles zit. Liefde uit een blikje, geluk uit een kartonnen pak. Dat is wat Will Young zijn klanten aanbiedt. De setting is de jaren ’60, toen mensen nog klakkeloos dingen aannamen van koopjeslieden (iets dat in het internet-tijdperk wel anders is). Denk Mad Men, maar dan kleurrijker. Een erg vrolijke comeback-videoclip in ieder geval.

En de muziek? Kijk, dit is nog eens een goed gebruik van een sample! Loneliness van Tomcraft, officieel een dancetrack uit 2003, klinkt hier zo aanstekelijk dat het een grote glimlach op je gezicht tovert. Love Revolution is funky en soulvol, en daarmee heel anders dan de meest recente plaat (Echoes) van Will Young, die toch wat synthetisch aandeed.

Lees ook: Will Young – I Just Want A Lover

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>