Nieuwe video: Coldplay – Adventure Of A Lifetime

Volgende week vrijdag komt Coldplay met een nieuwe plaat, die A Head Full Of Dreams zal gaan heten. De eerste single is Adventure Of A Lifetime en daarvan is inmiddels de bijbehorende videoclip te bekijken. 

De mannen van Coldplay besloten weer samen te werken met filmregisseur Mat Whitecross, die ook al de clips voor onder meer Every Teardrop Is A Waterfall en Paradise regisseerde. Deze keer liet hij de bandleden in de studio dansen, klauteren en in klimmen. Met een bepaalde computertechniek – die we ook kennen van films als Lord Of The Rings – worden zij namelijk getransformeerd tot apen. Je krijgt dus drummende en gitaarspelende chimpansees voorgeschoteld. Een beetje bizar en out of the box, maar wij houden er wel van!

En de muziek? Het is een vrolijke, funky track dat voor gestuwd door een elektrische gitaar-loop. Als je goed naar de achtergrondmuziek luistert hoor je daar nog veel meer (handgeklap, gejoel, getik tegen een koffiekopje?). Met rock heeft het verder weinig meer te maken, maar het wel een vrolijke mix van stijlen.

Lees ook: Coldplay – Ink

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>