Nieuwe muziek: Madonna – Rebel Heart

rebelheart

Er zijn twee gloednieuwe nummers van The Queen of Pop gelekt! De eerste is ‘Rebel Heart’, een productie van de Zweedse producer Avicii. Beluister de track hieronder!

Het is meteen duidelijk dat Avicii aan het nummer heeft meegewerkt. Zijn folky EDM-beats klinken helaas net zoals op talloze van zijn andere nummers. (Ik begin de indruk te krijgen dat de Zweed niet veel meer kan, het is telkens hetzelfde trucje.) Maar Rebel Heart verschilt door het uitblijven van een instrumentale climax, wat wordt opgevangen door de nonchalante sneer in Madonna’s vocalen en haar zelfkritische teksten. I live my life like a masochist, I’ve spent some time as a narcissist, zingt ze bijvoorbeeld. Toch lijkt Madge hiermee definitief getransformeerd van een trendsetter tot een trendvolger. Ik ben niet overweldigd.

Lees ook: Madonna – Turn Up The Radio

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe muziek: Madonna – Rebel Heart

 1. Coen

  Gelukkig is smaak vooral persoonlijk, ik vind het namelijk wel een lekker klinken. Wat betreft je commentaar;
  Had t lekker bij t vetgedrukte gehouden want wat jij vindt doet niet ter zake!! :)

    /   Reply  / 
 2. Reinventor

  Het is een demo, het is niet gezegd dat dit de uiteindelijke versie is. Had er wel even bij vermeld kunnen worden, maar goed, dat vereist dan enig onderzoek, of denkwerk. En klakkeloos een negatieve mening plaatsen is natuurlijk véél makkelijker.

    /   Reply  / 
  1. nathan

   En je vergeet dat je een Madonna nummer soms een paar keer moet horen voor hij eigenlijk geniaal blijkt te zijn en weet je DIT IS ER ZO EEN!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>