Nieuwe muziek: Madonna – Iconic

Zoals ik gisteren al meldde, is er een volledig album aan nummers gelekt van Madonna. De drie uptempo tracks ‘Rebel Heart’, ‘Wash All Over Me’ en ‘Bitch I’m Madonna’ staan al op deze blog. Hieronder kun je naar ander gelekt materiaal luisteren. Allemaal demo’s welteverstaan. Dus niet de uiteindelijk voor het album gemasterde versies. Maar je krijgt toch al een goed idee van de sfeer op het dertiende studioalbum van The Queen of Pop.

Wat die sfeer dan precies is? Een combinatie van EDM, folk, pop en hier en daar wat country en zelfs reggae. Eigenlijk een combinatie van genres die momenteel populair zijn. Denk aan Avicii (die overigens één van de producers van de plaat is), maar ook aan MAGIC. Het is niet zo vooruitstrevend als Madonna ooit was, maar klinkt wel een stuk frisser dan haar laatste twee studioplaten. Want daarop probeerde ze toch iets té hard om mee te komen met de nieuwe generatie.

Madonna noemde het lekken van haar nummers ‘artistieke verkrachting’ en ‘terrorisme’ op twitter. Maar mij lijkt het nog altijd een vooropgezet plan om wat extra publiciteit te genereren. Madge is de afgelopen maanden voor haar doen weinig in het nieuws geweest, en werkt zich op deze manier terug in de krantenkolommen. En voor het geld hoeft ze ook niet zo moeilijk te doen. Niet alleen omdat ze er sowieso al warmpjes bijzit, maar ook omdat haar concerten véél meer opleveren dan haar albumverkopen.

Addicted (The One That Got Away)

Borrowed TimeMake The Devil Pray

Messiah

Unapologetic Bitch

Joan Of Arc

Illuminati

Revolution

Lees ook: Madonna – Rebel Heart
Lees ook: Madonna – Wash All Over Me
Lees ook: Madonna – Bitch I’m Madonna

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe muziek: Madonna – Iconic

  1. Haper

    Ik vind de nummers geweldig! Vooral de ballads zijn erg mooi! Joan of Arc is echt een klassieker to be! Hearbreak City is geweldig! En Addicted is addictive! Ik ben blij met deze nieuwe richting!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>