Nieuwe video: Outkast – Idlewild Blues (Don’t Chu Worry ‘Bout Me)


Een huis dat langzaam vol loopt met water, heel veel dansende mensen en Andre3000 die gitaar speelt. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van de nieuwste Outkast video. Het filmpje is ook nog eens opgenomen door vaste Outkast-regisseur Bryan Barber (Roses, Hey Ya!), dus je vraagt je af waar het precies is misgegaan. Niet dat dit nou zo'n hele slechte video is, maar adel verplicht. Van Outkast verwacht je gewoon meer.
Je kijkt ernaar met de vorige video's van Outkast in het achterhoofd, en je wacht op de grap. Of een clou. Of een verrassing… maar die komt nooit. Het blijft gewoon een huis dat langzaam vol loopt met water, heel veel dansende mensen en Andre3000 die gitaar speelt. Niets meer en niets minder.

Misschien moet ik eerst de bijbehorende speelfilm Idlewild (ook met en door Outkast) gezien hebben om deze clip beter te begrijpen, maar ik vrees dat we gewoon moeten concluderen dat dit een tegenvallertje is.


Blues!? Outkast weigert nog steeds om voorspelbaar te worden, en Idlewild Blues (Don't Chu Worry 'Bout me) is inderdaad een vrolijke popsong vol met Blues invloeden geworden zoals alleen Andre3000 die kan maken (vorige single Morris Brown was een solo-track van Big Boi). Hip Hop is het eigenlijk allang niet meer, maar dat maakt het juist zo spannend. Outkast anno 2006 klinkt als niemand anders, en zulke originele artiesten moeten we koesteren. Prachtig!

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe video: Outkast – Idlewild Blues (Don’t Chu Worry ‘Bout Me)

 1. remkje

  Hmmm… te veel gedoe vooraf voordat ze eindelijk beginnen :|
  Naar mijn mening dan ;)

    /   Reply  / 
 2. SinnardoCode

  Outkast is saai…

    /   Reply  / 
 3. remkje

  Ik vid roses van outkast leuk ;)

    /   Reply  / 
 4. Valentina

  Ik weet het niet….

    /   Reply  / 
 5. Valentina

  *Hmmm… te veel gedoe vooraf voordat ze eindelijk beginnen :|
  Naar mijn mening dan ;) *

  Daar ben ik het mee eens,de muziek is wel leuk

    /   Reply  / 
 6. erik

  “Hmmm… te veel gedoe vooraf voordat ze eindelijk beginnen :|

  Dat is heel vaak bij Outkast. Meestal zijn het hele grappige stukjes die voor de clip zitten, maar ook dat valt bij deze nogal tegen. :(

  “Ik vid roses van outkast leuk ;)

  Inderdaad een wereldnummer!

    /   Reply  / 
 7. Gewoon Daan

  Ik vind de clip wel vet, het is mooi opgenomen en uitgekaderd en het drukt de vibe van de muziek goed uit vind ik. Duister, ouderwets, beetje maf en eigelijk ook wel sexy. Nou dan heb je het goed gedaan vind ik. Ik vind de muziek ook bijzonder vet, ben normaal niet zo’n fan van Outkast, maar dit nummer is geweldig. Oh en symboliseert de clip ook niet het overstromen van New Orleans btw? New Orleans was ook een echte bluesstad, volgens mij is het geen toeval dat Outkast dit nummer kiest om deze clip bij te maken.

    /   Reply  / 
 8. Richelle

  Érg lekker swing nummer.
  Outcast heeft altijd wel lekkere nummers er tussen zitten.
  Je moet van de Outkast-muziek houden.
  De nummers van hun zijn apart maar wel leuk, na een paar keer luisteren word het nummer steeds leuker!

  Ben benieuwd als het dadelijk in de top 40 staan welke plaats ze krijgen!

  Nogmaals lekker nummer.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>