Nieuwe video: Opgezwolle – De Jug


Opgezwolle is interessant bezig met hun “albumfilm” Eigen Wereld. Volgens eigen zeggen een compleet nieuw filmgenre, dus ook ik heb nog geen idee wat ik ervan moet verwachten. Ik krijg de indruk dat het meer speelfilm is dan videoclip, maar het is hoedanook een interessant project dat ik graag wil zien. Ter promotie brengt Opgewolle ook nog (min of meer) tegelijkertijd drie nieuwe videoclips uit. Waaronder verbijsterend genoeg ook deze voor “De Jug

Als er één nummer op Eigen Wereld staat waarvan ik nooit had verdacht dat er een videoclip bij gemaakt zou worden, dan is het dit instrumentale tussendoortje wel. Maar kijk aan, nu is het december 2006 en zit ik te kijken naar een videoclip voor De Jug. Nog een verrassend sterke videoclip ook. Het leven kan raar lopen.

We zien een oude vrouw (de film speelt zich af in een bejaardenhuis) die door de gangen van een bejaardenhuis danst op de muziek. Aanvankelijk ziet dat er nog best vrolijk uit, maar gaandeweg lijkt ze steeds verder in paniek te raken en krijgt het filmpje iets onheilspellends. Als dit een scene uit de film is dan vermoed ik dat er hierna iets akeligs gebeurd. In die stemming laat het clipje mij in ieder geval achter.

En de muziek?

Het is een saxofoon-solo met een hip-hop beat eronder. Wat meer kan ik er over zeggen? Bijzonder inspirerend vind ik het nog steeds niet, en dat hijgerige gesproken stukje op het einde is ronduit irritant. Eigen Wereld is de beste Nederlandse CD van 2006, maar ik zou willen dat dit “liedje” er niet op stond.

Zie ook:
- Nieuwe video: Opgezwolle – Gekke Gerrit
- Nieuwe video: Opgezwolle – Elektrostress

- Opgezwolle – Eigen Wereld

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Opgezwolle – De Jug

  1. Roos

    Bah wat een eng clipje, en het begint nog wel zo lief…Je verwacht dat de vrouw een mes uit haar handtasje trekt, woest de kamers van andere bejaarden inrent en iedereen aan flarden snijdt!

      /   Reply  / 
  2. erik

    Inderdaad, het is een echt een bizar filmpje en ik benieuwd wat er daarna gebeurd. Vannacht komen we erachter! :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>