Nieuwe video: The Kyteman Orchestra – The Mushroom Cloud

The Kyteman Orchestra (gevormd door Kyteman) verenigt niet alleen een keur aan muziekstijlen, maar brengt ook verschillende kunstvormen bij elkaar. Dat wordt duidelijk aan de hand van de eerste echte videoclip van het gezelschap, The Mushroom Cloud, waarin dans, muziek en beeldende kunst versmelten. In een prachtige choreografie wordt het leven getoond, vanaf het prille begin tot het bombastische einde.

Deze dans, gemaakt door Guy Weizman, gaat over de schoonheid van het leven, de kracht van de waarheid en de soms bittere realiteit. Bijgestaan door poëtische teksten als I know that my choices are losing the war | My future ain’t soothing anymore. Het levert een bijzonder indrukwekkend schouw- en luisterspel op. Een kunstwerk verpakt als videoclip. Colin Benders, de man achter Kyteman, kan weer een nieuw hoogtepunt toevoegen aan zijn toch al rijke CV.

De muziek
Kyteman zelf omschrijft deze muziek als een verzameling van opera, hiphop, drum & bass, minimalisme en electro, maar ook in combinatie met allerhande stijlen waar hij niet eens een naam voor heeft. Het is dan ook een prestatie dat The mushroom cloud als zo’n gestroomlijnd geheel klinkt. Fonkelend, energiek en meeslepend.

Videoclips.blog-oordeel

Met dank aan Charlotte voor de tip!

Meer van Kyteman:
Nieuwe video: Kyteman – She Blew Like Trumpets

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>