Nieuwe video: Kanye West – Black Skinhead

Kanye West lanceert unieke interactieve videoclip voor Black Skinhead.

Waarom kijken? Op het gebied van videoclips is Kanye West altijd ontzettend innovatief en vooruitstrevend. Samen met regisseur Nick Knight zorgt hij ook deze keer weer voor een unieke ervaring. Black Skinhead is namelijk voorzien van een interactieve videoclip, waarbij je als kijker bepaalt hoe je hem af wilt spelen. Zo kun je zelf de snelheid bepalen en geselecteerde shots bewaren. Op deze manier maak je je eigen versie van de clip, waarin een geanimeerde (en extreem gespierde) Kanye West is te zien. Opnieuw is de rapper dus zijn collega’s vijf stappen voor met dit geslaagde project. En nu snap ik ook waarom Kanye twee weken geleden zo bedroefd was toen er beelden van deze videoclip uitlekten.
Waarom niet kijken? Het enige jammere is dat de video niet versneld kan worden afgespeeld. Met de +/- knoppen kun je Kanye weliswaar extreem langzaam afspelen – zowel visueel als geluidtechnisch – maar het was leuk geweest als je hem ook wat sneller kon laten bewegen. Ja, als we dan toch innovatief bezig zijn!
En de muziek? Het nummer krijgt absoluut een toegevoegd waarde door deze clip. Kanye zingt in Black Skinhead dat hij bezeten is en dat komt nog veel beter tot zijn recht wanneer je de video op zijn allersloomst zet. De stem klinkt dan als die van een zombie. Ook het wat kraaierige geschreeuw krijgt zodoende een hele andere interpretatie.

De interactieve versie is te bekijken via www.kanyewest.com, hieronder kun je de originele youtube-versie bekijken.

Meer van Kanye West: Mercy * Can’t Tell Me Nothing * Flashing Lights (versie 3)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>