Nieuwe video: Maître Gims – Zombie

Waarom kijken? De nieuwste videoclip van Maître Gims begint haast als een speelfilm. We zien panoramabeelden van landschappen en zoomen langzaam in op een uitgestrekte woestijn. Daar komt een 4×4 aangereden met de Frans-Congolese zanger achter het stuur. Er volgt een rit vol symboliek, waar je je eigen interpretaties op los mag laten. Maître zit namelijk niet alleen achter het stuur van de wagen, maar ligt ook vastgeketend in de kofferbak. En even later wordt hij zelfs levend verbrand door … zichzelf. Waarschijnlijk een verwijzing naar de paranoïde gevoelens en manipulatie waarover hij rapt. Maar hij kan het ook bedoelen als het afsluiten van een hoofdstuk, aangezien zijn grimmige (en succesvolle) album Subliminal nu definitief in het verleden ligt. Hoe het ook zij, de clip ziet er buitengewoon filmisch uit.

En de muziek? In ons land kennen we Maître Gims vooral (of eigenlijk alleen) van J’me Tire, dat hier is uitgegroeid tot een enorme hit. Maar in thuisland Frankrijk is hij een heuse ster. Afgelopen jaar was hij daar zelfs de op één na best betaalde artiest (achter Mylène Farmer). Dit is mede te danken aan zijn herkenbare stem en controversiële teksten. Zombie is melodieus iets minder sterk dan J’me Tire, waardoor die twee elementen nog belangrijker worden. Misschien geen nummer dat makkelijk zal scoren in Nederland, maar wel weer een sterke single met opnieuw een haast wanhopig klinkend refrein.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>