Nieuwe video: Iggy Azalea / Charli XCX – Fancy

Inmiddels heeft Iggy Azalea al een aantal solosingles en samenwerkingen uitgebracht, maar de datum voor haar debuutalbum is al een aantal keer vooruitgeschoven. ‘The New Classic’ zou eigenlijk al vorig jaar zomer verschijnen, maar staat inmiddels gepland voor aankomend april. Iggy legde zelf uit dat het meer een zomer- dan een winterplaat is en dus niet kon verschijnen in de koude maanden januari, februari of maart. Op dit verzamelwerk zal ook Fancy staan, een samenwerking met Charli XCX.

Lees ook: Iggy Azalea – Change Your Life

Waarom kijken? Fancy is een eerbetoon aan de film Clueless uit 1995, die op zijn beurt weer een parodie is op de roman Emma van Jane Austen. De film, een matige komedie die bulkt van de clichés, gaat over rijkeluisdochter Cher die haar dagen slijt als koppelaar en met het geven van kledingadviezen aan vriendinnen. Ondertussen is ze ook nog eens op zoek naar haar droomvriendje. In de videoclip wordt Cher vertolkt door Iggy Azalea, die met haar lange blonde haren inderdaad wel wat wegheeft van hoofdrolspeelster Alicia Silverstone. Verschillende scènes worden vrij letterlijk nagespeeld in de clip. Bijvoorbeeld de klassieke (en hopeloos verouderde) scène waarin Cher en haar vriendinnen bijna door een truck van de snelweg worden geduwd. Het ziet er allemaal gelikt uit en het highschool-sfeertje wordt goed neergezet. Vraag blijft waarom er zo nodig een hommage aan deze film moest worden gemaakt? Maar waarschijnlijk is het gewoon één van Iggy’s lievelingsfilms.

En de muziek? Hoor ik daar nou Gwen Stefani? Nee, het is toch Charli XCX, maar het nummer had de frontvrouw van No Doubt beslist als een handschoen gepast. Die yellerige manier van zingen, zoals cheerleaders hun favoriet sportteam staan aan te moedigen, lijkt toch op zijn minst een beetje van haar afgekeken. De coupletten van Fancy worden aan elkaar gerapt door Iggy, op de voor haar inmiddels welbekende manier. En ik moet eerlijk zeggen, haar flow klinkt hier stukken beter dan op eerder verschenen werk. Who that, who that, I-G-G-Y.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Iggy Azalea / Charli XCX – Fancy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>