Nieuwe video: Nicki Minaj – Anaconda

Ok, splinternieuw is ‘ie niet meer – ik ben vannacht namelijk teruggekeerd van vakantie, dus kon hem niet eerder plaatsen – maar ik kan hem zeker niet onbesproken laten. Nicki Minaj heeft met ‘Anaconda’ namelijk het 24-uurs-record gebroken. Het is momenteel de clip die de meeste views trok in een tijdsbestek van één dag. Met 19,6 miljoen views stootte ze daarmee Miley Cyrus en haar Wrecking Ball van de troon.

Waarom kijken? Aan het aantal dislikes van de video (220.000 tegenover 450.ooo likes) is te zien dat de video niet bij iedereen in goede aarde valt. Maar Anaconda is dan ook vooral uitdagend bedoeld. Het is een billen-lied. Nicki Minaj’ bezingt haar eigen voluptueuze derrière en doet dat met de nodige zelfspot. Maar ook met een gepeperde songtekst. Het is namelijk een sneer naar alle graatmagere, veelal blanke rolmodellen. Nicki betoogt het voordeel van een goeie kont en daarom is deze videoclip geheel gevuld met lillend vlees. De danseressen zijn niet uitgezocht op hun schattige snoetjes, maar op hun goedgevormde achterwerk. Je kunt het betitelen als seksualisering van de vrouw, of als stereotypering – en dat doen dan ook een hoop mensen – maar tegelijkertijd bereikt Nicki hiermee precies wat ze wil bereiken. Alle ogen zijn op haar buns gericht.

En de muziek? My anaconda don’t want none unless you’ve got buns, hun,” schalt een gesamplede Sir Mix-a-Lot. De beat is identiek aan het nummer uit de jaren ’90, maar deze keer wordt hij vergezeld door Nicki’s kirretjes in plaats van die geraspte mannenstem. Of het net zo’n klassieker zal worden is nog even afwachten – Anaconda is wat agressief en bestaat uit behoorlijk wat losse onderdeeltjes – maar Nicki zorgt wel opnieuw voor flink wat reuring. Een I like big butts and I cannot lie -revival.

Lees ook: Nicki Minaj – Pills N Potions

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Nicki Minaj – Anaconda

  1. Anoniem

    Ze lijkt net een prostituee. What’s next: haar onderste lippen laten zien?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>