Nieuwe video: Azealia Banks – Chasing Time

Twee jaar na de officiële releasedatum is dan eindelijk Azealia’s debuutalbum verschenen. ‘Broke With Expensive Taste’ werd vorige week plotsklaps aangeboden. Een Beyonceetje dus, maar dan anders. Van het meest hitgevoelige nummer van de plaat – Chasing Time – is nu ook een videoclip verschenen.

De videoclip. Regisseur Marc Klasfeld heeft er een surrealistisch geheel van weten te maken, strak en volledig in zwart-wit. Azealia Banks zelf is het aanwezige middelpunt. Met vlammende ogen, een neusring, futuristische en nauwsluitende kleding en verschillende pompeuze haardrachten, probeert ze de kijker er van te overtuigen dat ze veel meer is dan een eendagsvlieg. En dat lukt haar verdomd goed. Alsof ze nooit is weggeweest. Alsof ze niet met de hele muziekwereld in de clinch ligt. Alsof er niet een gapend gat zat tussen haar doorbraak 212 en daadwerkelijke debuutalbum. Ze oogt sterker dan ooit en laat zien dat er met haar niet te sollen valt.

En de muziek? Zoals ik hierboven al stelde is Chasing Time de enige track van Broke With Expensive Taste dat door de radio opgepikt zou kunnen worden. Alhoewel het met zijn deephouse synths niet te vergelijken is met eerder genoemde 212, is het catchy en niet te vreemd. I try to give you a little more space to grow, rapt Azealia, waarschijnlijk tegen zichzelf. Het is een goede track, maar beslist niet de beste van het album. Daar staat namelijk een heleboel goeds op. De vele tegenslagen op Azealia’s pad hebben duidelijk het beste in haar naar boven gehaald.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>