Nieuwe video: Nicki Minaj / Drake / Lil Wayne / Chris Brown – Only

Het lijkt wel Nicki Minaj-week op deze blog, maar er is momenteel gewoon heel veel te melden over deze dame. Zo verscheen haar langverwachte nieuwe langspeelplaat ‘The Pinkprint’, waarop een aantal bijzondere duetten te vinden zijn. En nu is er ook een nieuwe videoclip te bewonderen. Samen met Drake, Lil Wayne en Chris Brown schittert Nicki in ‘Only’.

De videoclip. Eerder maakte de lyric video van Only al heel wat commotie los, omdat er volgens sommigen nazisymboliek in verwerkt zat. Nicki bood haar excuses aan. Maar voor de officiële videoclip gaan opnieuw alle remmen los. Provoceren is nu eenmaal een tweede natuur van de rapster. We belanden deze keer in een of andere afgelegen kelder, waar een wild fetisj-feest aan de gang is. Een soort mini-Wasteland met Nicki als strenge leermeesteres. En Drake als bronstige stier. Wat dit precies te maken heeft met het nummer – dat in feite één grote middelvinger is richting de (roddel)media – wordt niet duidelijk, maar Nicki zorgt er in ieder geval weer voor dat de mensen over haar praten.

En de muziek? Het door Dr. Luke geproduceerde Only zit zo bomvol hiphop-clichés dat het vervelend wordt. Nicki, Drake en Lil Wayne rappen in de zes minuten die het nummer duurt werkelijk geen vriendelijk woord. Integendeel, hun teksten zijn haatdragend en overdreven seksistisch. Nou is dat geen uitzondering in de hiphop, maar er is hier ook nog eens geen zelfspot te bekennen. Bovendien lijkt het alsof Nicki halverwege het nummer de studio uit is gelopen, want haar aandeel is kleiner dan die van de drie heren. Terwijl het toch haar nummer is.

Lees ook: Nicki Minaj – Anaconda

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>