Nieuwe video: Azealia Banks – Ice Princess

Azealia Banks blijft maar videoclips uitbrengen van haar album ‘Broke With Expensive Taste’, dat in 2014 pardoes online werd gezet. Haar nieuwste wapenfeit is ‘Ice Princess’, geregisseerd door We Were Monkeys.

Hoewel Azealia Banks me geen leuk persoon lijkt – er is haast geen celebrity te vinden met wie ze géén ruzie heeft – zit deze dame altijd vol ideeën en creativiteit. Ook voor de videoclip bij Ice Princess gaat ze weer helemaal los. Azealia zit op een gigantische troon als een Medusa in de ijstijd. De slangen op haar hoofd kronkelen en sidderen en haar ogen kunnen elk object laten bevriezen. Kleur wordt in de door haar gecreëerde wereld niet gewaardeerd. De special effects doen in sommige shots wat armoedig aan – waarschijnlijk was het budget beperkt – maar het is toch een intrigerende en vooral koude kijkervaring.

En de muziek? Wat mij betreft één van de sterkere tracks van Broke With Expensive Taste, dat toch wel een mengelmoes is aan stijlen. Ze gebruikt hier een sample van Morgan Page’ In The Air, maar gooit daar een stevige trapbeat onder. Het refrein vormt een groot contrast met de raps in de coupletten; dat klinkt namelijk bijna als een dance-plaat van Rihanna. Dit maakt Ice Princess tot een voor Azealia’s doen toegankelijk nummer. Al verwacht ik niet dat ze ooit nog zo’n hit gaat scoren als 212.

Lees ook: Azealia Banks – Chasing Time

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>