Nieuwe video: Rihanna – Bitch Better Have My Money

Vorige week is de clip voor Bitch Better Have My Money in première gegaan. En, zoals het een ware Rihanna-video betaamd, gebeurde dat niet zonder controverse.

Aan de hand van de songtekst van het nummer voelde je wel aankomen dat het geen gezéllige videoclip zou worden, maar deze keer maakt Rihanna het wel erg bont. Ontvoering, moord, expliciet naakt, bloedrituelen en seks. Voor veel ouders reden om in de pen te klimmen, omdat zij vinden dat hun kinderen niet blootgesteld mogen worden aan zoveel terreur.

Wat mij betreft valt dat wel mee. Een videoclip moet je zien als een mini-speelfilm. En bij Rihanna weet je nou eenmaal dat ze grenzen opzoekt (en er soms ook overheen gaat). Wat me wel opvalt is dat de dame die Rihanna mishandelt blank is. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat als de rollen waren omgedraaid, het als racisme zou worden bestempeld. Maar dat kan ook komen omdat dat onderwerp de laatste tijd zo gevoelig ligt.

En de muziek? Een groter contrast met FourFiveSeconds is haast niet denkbaar. Hier geen tokkelende gitaar, maar een volvette beat. Geen zachtaardige teksten, maar een rappende en grofgebekte Rihanna. Persoonlijk vind ik het geen single-materiaal, en ik voel het R8-era ook nog totaal niet. Ze weet de media nog steeds als geen ander te bespelen, maar behaalt met haar muziek momenteel niet haar gebruikelijke niveau.

Lees ook: Rihanna / Kanye West / Paul McCartney – FourFiveSeconds

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Rihanna – Bitch Better Have My Money

 1. MASH

  De hele video dacht ik eigenlijk maar aan 1 ding: Waarom krijgt ze die kist maar met moeite naar boven aan het begin van de video, terwijl ie gewoon leeg was?

    /   Reply  / 
 2. Little M

  Ik vind de video toch maar niets hoor.

    /   Reply  / 
 3. Lilith

  Ik heb heel wat gezien in mijn leven, ik heb geen moeite om dode mensen te zien, schedels, dieren die overreden zijn. Allemaal best.
  Maar dit vond ik walgelijk en ik wil het nooit meer zien. Als dit op televisie komt ga ik er een klacht over indienen. Dat je überhaupt zou suggereren om een vrouw ondersteboven naakt op te hangen als een karkas en heen en weer te slingeren, om haar erna leeg te laten bloeden als een koe. Hoe kóm je erop, hoe ziek moet je dan in je hoofd zijn? Het gaat om papier, het gaat om geld. Wat voor rare ideeën geef je mensen hiermee?
  Nogmaals, ik kan een heleboel shit aan, maar dit gaat te ver, het maakte me misselijk en ik hoop het nooit meer te zien.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>