Nieuwe video: Black Eyed Peas – Yesterday

Wegens hun twintigjarige bestaan zullen de Black Eyed Peas hun fans dit jaar verrassen met nieuwe muziek. Eerder dit jaar lieten zij op het Amerikaanse festival Coachella al een nieuwe track horen, en nu is er Yesterday.

Voor mensen met een hang naar nostalgie zal dit een leuke videoclip zijn. De mannen van de Black Eyed Peas bevinden zich namelijk in een platenwinkel – met echte langspeelplaten in plaats van cd’s – en trekken daar verschillende covers uit de schappen waarop zijzelf pronken. Dit is tevens een ode aan legendarische platen uit de hiphop. En eigenlijk is platen verzamelen natuurlijk vele malen leuker dan al je muziek digitaal bewaren of streamen, maar dat terzijde.

Grote afwezige is Fergie. Zij is bezig met soloprojecten en is niet vanaf het begin betrokken bij BEP. Maar niet getreurd: ze is nog wel steeds lid van de band, alleen is ze niet te horen op deze jubileum-singles.

En de muziek? Qua geluid gaan de mannen terug naar hun roots, naar de muziek voor ze wereldwijd doorbraken. I’m taking you back to yesterday kan dus behoorlijk letterlijk worden genomen. Een afwisselende, niet zo commerciële hiphop-track. Sommigen vinden alleen BEP’s eerste platen de moeite waard, voor anderen werd het pas interessant toen Fergie arriveerde. Feit is dat de band mét deze zangeres meer hitpotentie heeft.

Lees ook: Black Eyed Peas – Imma Be Rocking That Body

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Black Eyed Peas – Yesterday

  1. vinn

    Tjaa de BEP zonder Fergie is voor mij niet intresant, hun succes begon ook pas toen zij zich aansloot bij de groep, rare zet dit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>