Nieuwe video: Drake – Hotline Bling

Hotline Bling, de nieuwe single van Drake, doet het zo goed in de Billboard Hot 100 dat een videoclip niet kon uitblijven. En die is er nu dan ook, geregisseerd door Director X. 

En als er iemand bedreven is in het maken van zwoele hiphop-video’s dan is het wel Director X. Hij regisseerde onder meer Promiscuous (Nelly Furtado), Pon de Replay (Rihanna), Hot In Herre (Nelly) en Yeah (Usher). Ook Fancy (Iggy Azalea) is van zijn hand overigens. Voor Drake’s Hotline Bling kiest hij voor een minimalistische opzet.

Drake danst op geheel typische wijze (oordeel zelf maar) en houdt de volledige clip zijn jas aan alsof hij ieder moment kan vertrekken. Het levert entertainende beelden op, maar wat Amerika vooral in zijn greep houdt: is dat nou Serena Williams aan het einde van de clip? Drake is namelijk al een tijd aan het daten met de wereldberoemde tennisster, dus het zou zomaar kunnen!

En de muziek? De funky beat van Hotline Bling heeft Drake gesampeld van Timmy Thomas (Why Can’t We Live Forever). De snelheid is wat opgeschroefd en vormt daarmee dus een prima basis om een gek dansje op te doen (zoals Drake dus ook doet in de clip). Waar de tekst over gaat – in dit geval over een relatie via de telefoon – maakt dan eigenlijk niet eens zoveel uit.

Lees ook: Drake – Energy

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>